“Merijn is een coach die het beeld van jouw waarheid in een ander perspectief kan laten zien. Dit heeft mijn enorm gelopen met het doorbreken van patronen en negatieve gedachtes.“

“Merijn is een fantastische breathwork coach en prachtige space holder voor de vrouwelijke energie. Dankzij zijn warme, liefdevolle en professionele begeleiding voelde ik me compleet veilig om een diepere laag in mezelf op te zoeken. Daardoor is het gelukt om een stukje onveiligheid die ik had rondom mannen te helen. Merijn is er echt voor je, in heel zijn aanwezigheid. Dat is voelbaar en merkbaar aan alles!

Bedankt lieve Merijn! Liefs Emz”

Merijn Schuurman foto 1

In februari 2022 had ik plotseling forse pijn in nek, bovenrug en hoofd. Ik was er misselijk van. (Later bleek ik een hoge rug hernia te hebben.) Merijn heeft me toen door een intense adem sessie begeleid. Ik lag thuis op bed en Merijn zat naast me. Vrijwel direct nadat ik met zijn hulp verbonden ademhaalde kwamen er heftige emoties los, welke door het ‘door ademen’ snel milder werden. Er volgde 1,5 uur met intense emoties maar ook heftige beelden kwamen voorbij, alsof er in snel tempo transgenerationele trauma’s werden geheeld. Merijn was heel liefdevol maar ook heel duidelijk: doorademen! Hij voelde goed aan wat ik nodig had: bijvoorbeeld tussendoor even zittend ademhalen of leunend op hem adem halen. Ik voelde me echt gedragen, waardoor de heftige emoties en beelden ok voor me waren.

Na de sessie was de scherpe pijn heel veel milder geworden en voelde ik diepe dankbaarheid en rust, heel prettig! Kortom: ik raad Merijn van te aan!!

Groetjes Lotte uit Eindhoven

“Het is een prachtig cadeau voor mezelf waar ik Merijn heel dankbaar voor ben. Het heeft me echt een stapje dichterbij mijn authentieke vrije zelf gebracht.”

Review-time! 💜

Er was weerstand op ademen, er waren fysieke klachten en er was een diep gevoel van verdriet en angst.

Ik gaf het de adem door een ademtraject bij Merijn te volgen. Het bracht mij bij de kern van angst, verdriet en boosheid die opgeslagen lag in mijn lichaam.

Merijn wist als geen ander de veiligheid te bieden die nodig was om deze deep dive in mijzelf te maken. Als een baken van rust en vertrouwen bleef hij tijdens het ademen liefdevol aanwezig en volledig afgestemd. Hij voelde feilloos aan wat ik nodig had om door pittige stukken heen te ademen en deze te transformeren.

Door het traject van tien sessies was er alle rust en ruimte om een diepgaand proces te doorlopen. Het vertrouwen van Merijn dat alles zich op het juiste moment aandiende maakte dat ik hier zelf ook op kon vertrouwen.

Merijn heeft de gave om écht met aandacht bij jou aanwezig te zijn en dat is voelbaar in alles. Daarnaast weet hij je op een liefdevolle manier een spiegel voor te houden, waardoor je er wél in durft te kijken. 😉

Voor mij werd het -met recht- een helende reis. Op een mooie manier uitdagend en bovenal ontzettend waardevol. Het heeft mij, naast veel lichtheid, energie, liefde en zachte kracht, een diep gevoel van veiligheid en vertrouwen in mijzelf gebracht.

Een gevoel van thuiskomen.

Dankjewel, Merijn. 💜

Sanne

”Ik voelde me echt gedragen, waardoor de heftige emoties en beelden ok voor me waren. “

 Lieve Merijn,

Dank voor de bijzondere sessie.

Tijdens het voorgesprek werden evt vragen beantwoord en voelde ik me veilig genoeg om de sessie aan te gaan.

Erg prettig dat Merijn eerst de ademhaling voor doet.

Door medicatie was het moeilijker mij “te lezen”, maar tijdens de sessie wist hij op de juiste momenten de goede woorden te zeggen of legde hij een hand op m’n schouder. 

In het nagesprek kreeg ik nog een aantal tips en inzichten mee wat ik ook als prettig heb ervaren.

Kortom, een zeer mooie beleving.

Bedankt Merijn.

Miriam Fontaine

In februari 2022 heb ik een ademsessie gedaan bij Merijn. Ik herinner me een warm welkom en een goede uitleg vooraf. Ik voelde mij al snel op m’n gemak. We deden eerst een aantal ademoefeningen samen, wat erg prettig is als je die voor het eerst doet. Tijdens de ademreis gaf Merijn veel feedback en zijn begeleiding maakte voor mij echt het verschil met eerdere adem reizen. Het is bijvoorbeeld fijn om tijdens het ademen te horen dat je het goed doet en om tips te krijgen om bijvoorbeeld nog dieper naar je buik te ademen. Bij mij kwamen er een hoop emoties los en door de hulp van Merijn bleef ik daar niet in hangen en kon ik daar goed doorheen ademen. Toen ik achteraf hoorde hoe lang de ademreis had geduurd, was ik verbaasd dat ik het zo lang had volgehouden! En dat Merijn zoveel geduld heeft 😉 Daarna voelde ik me ontspannen en was er ook nog tijd om rustig bij te komen en na te praten. Al met al, een fijne ervaring en ik kan het iedereen aanraden!
Big Hug Monique

Merijn Schuurman foto 1

Wauw.. wat een magische ervaring is rebirthing breathwork van Merijn!
Al een poosje was ik benieuwd naar wat adem voor me kon doen en door het contact met Merijn had ik genoeg vertrouwen om eens een sessie bij hem te proberen. Ik wilde graag inzicht in bepaalde patronen en me meer vrij voelen in mijn leven. Merijn neemt uitgebreid tijd voor een voorgesprek waardoor ik al heel goed mijn intenties voor deze ervaring kan zetten. Al in één sessie gebeurt er al ongelofelijk veel in mijn lijf.
Het voelt alsof er even van alles wordt opgeschoond en ik krijg ook heldere inzichten.

Ik kan bepaalde zwaarte, oude patronen en pijn doorvoelen in de sessie en voel me veilig en gedragen door de professionele liefdevolle presence van Merijn.
Merijn voelt precies aan hoe hij me met hele kleine dingen kan ondersteunen om echt door het gevoel heen te ademen. Dat voelt zo krachtig dat ik er zo weer van kan huilen!
Aan het eind van de sessie voel ik me veel lichter en vrijer en schudt ik een laagje ‘oud’ van me af. Hoe heerlijk!

Het is een prachtig cadeau voor mezelf waar ik Merijn heel dankbaar voor ben. Het heeft me echt een stapje dichterbij mijn authentieke vrije zelf gebracht.

Mocht je twijfelen om jezelf dit cadeau te geven; please do!

Liefs -Joline Bos-

I was born under the sign of the Mayan Jaguar and recently I’ve been feeling this spirit animal, the black (melanistic) jaguar in particular, stronger than ever before. Last month, the night before the 22-02 portal, she was also so powerfully, beautifully present during a breathwork session (by @merijnschuurman). This time accompanied by a polar bear. For a long time they were there together, finding their way together. What an amazing and healing symbolism was in there for me. That night, that day, truly was a portal of equal day and night, light and dark, of rebalancing polarities. And I strongly recommend my friend @merijnschuurman for guided rebirthing breathwork. He holds space is such a soft, safe way.

– Kim Sikking-

Ik heb een prachtige ademsessie mogen maken onder de veilige en liefdevolle begeleiding van Merijn. De veilige setting die Merijn neerzet zorgde ervoor dat ik helemaal kon loslaten. Hij was emotioneel en energetisch helemaal bij mij aanwezig, en stemde continu af op mij. Ik voelde in de sessie heel duidelijk dat ik mij wilde verstoppen, Merijn speelde daar liefdevol op in door mij te vertellen dat ik gezien mag worden. Ik mocht in deze ademreis bewust worden van mijn doel op hier op deze mooie aarde; wijsheid en liefde delen. Dankjewel Merijn, voor de liefdevolle en veilige begeleiding in deze sessie waardoor ik deze mooie inzichten heb mogen ontvangen! Ik mag ontspannen in schoonheid 🤍

M. vD

Hey Merijn! 

Gister was echt heel mooi en ik voel duidelijk verandering, echt bizar. Alles voelt heel helder aan. Vandaag ben ik wel moe, wat denk ik niet gek is. Het suddert lekker na 😉

Maartje

Afgelopen zomer heb ik een breatworksessie bij Merijn gedaan. Iets wat ik al eens eerder in groepsvorm bij iemand anders heb gedaan, maar nog nooit 1:1. We begonnen met een gesprek over mijn situatie, daarna legde hij uit wat ik kon verwachten en toen startten we. Merijn laat je gezien, gehoord en geliefd voelen. Met zijn warme en betrokken uitstraling weet hij als geen ander een veilige en geborgen setting te creëren. Ik heb de sessie als heel fijn ervaren en ging ontspannen, rustig en met een soort frisse, nieuwe geest terug naar huis. Dank je wel, Merijn!

Mira Schmidt-Diemel

Het was een ongelofelijk bijzondere ervaring.
Het was wel emotioneel om zo terug in de tijd te gaan in geur en kleur. Maar ergens voelt het alsof ik soort “closure” heb mbt mijn jeugd als kind. Ik groeide veel te snel op en heb altijd mijn innerlijke kind gemist. En dat heb ik toch weer kunnen ervaren. Niet alles was even makkelijk, maar inderdaad door door te ademen kon ik er toch doorheen komen.
Merijn heeft alles heel goed uitgelegd en begeleid. Hij stelt je gelijk op je gemak en je bent helemaal welkom in zijn huis. Zeker de moeite waard om te doen!!

Lora Boston

Eind september bij Merijn een rebirthing breathwork sessie gedaan. Superbijzonder! We kenden elkaar niet, maar hij stelt je meteen op je gemak. Als je wilde kon je een bepaalde intentie insteken van iets waar je mee zit. We begonnen de sessie met wat ademhalingsoefeningen en dat ging heel natuurlijk over in de breathwork ademhaling, gefocust op je inademing die iets sneller ging dan normaal en een continue golf van in & uitademen in het zelfde ritme. Al vrij snel kreeg ik het erg koud, met allemaal rillingen en gingen mn handen enorm tintelen. Dat trok ook weer weg en kwam later weer af en toe terug. Ik had geen specifieke gedachten en voelde me erg relaxed. Aan het einde van de sessie voelde ik me toch wel echt echt anders, in de positieve zin. Merijn legde uit dat je lichaam alles opslaat en dat het trillen en koude etc toch een reactie is om dingen los te laten. Ik vond het erg bijzonder! Toen hij vervolgens met een schaaltje heerlijke noten, gedroogd fruit en chocolade aan kwam, leek het wel alsof alles nóg lekkerder smaakte. Vast doordat je heel bewust in het moment bent, was heerlijk!

Eveliene

The Gift of Noise is to Enjoy the Silence

After almost two years learning to live with #tinnitus i already could not imagine it anymore how it feels to experience silence in my head.
In my journey of finding ways to deal with the constant sharp tone i often was told i had to learn to live with.

About 2 months ago my beloved friend Merijn Schuurman offered me to do a sequence of breath work sessions with him. He is a wonderful #rebirtingbreatwork facilitator.

That journey quickly turned out to be a road of magical healings.
First recovering my nose breathing in session one.
Then experiencing my first breath in session two.

Im a warm and safe environment he guided me to surrender to my Breathing.
In the latest session the loud tone in my head suddenly became so loud it hurt so bad.
Merijn guided me safely to keep giving it my breath., to keep breathing.
To surrender……then the breath took me deep into the center of the noise where i found…..

Silence
……….
Thank you Merijn
For this the warm, tender and safe space you create
For your heart to heart loving energy
For sharing this magical moment of healing

-Bjorn Bos-

Lieve Merijn,

Ik kijk terug op een bijzonder mooie ademsessie bij jou.
Dankjewel voor de warme en liefdevolle bedding die ik bij jou heb mogen ervaren,
waarin ik veel zachtheid, stevigheid en veiligheid mocht voelen.
“In de adem” kom ik mezelf tegen. In weerstand, in oncomfortabel-zijn.
De adem weerspiegeld voor mij “het leven”, het leert mij over “leven”.
De adem leert mij om “hier” te zijn, aanwezig zijn in mijn lichaam, ook daar waar/wanneer het spannend wordt/voelt. Blijven, het aangaan, en vooral aanwezig blijven, bij mezelf, en in mezelf.

Deze keer ging het voor mij voornamelijk over intimiteit; intimiteit in relatie tot de man/het mannelijke.
Waarin jij met jouw “man zijn” (ook) een belangrijke rol in nam.
Ik was mij al bewust van de illusie waarin ik was gaan leven naar aanleiding van wat ik had geleerd in de relatie met mijn vader (vader-dochter) en de ervaringen die ik gedurende mijn leven op deed in diverse romantische relaties.
Tijdens de sessie, schreef ik een nieuwe realiteit, met dank aan jouw volledige aanwezigheid in de rol als man, naast facilitator en spaceholder. Ik herschreef mijn (oude) verhaal. Letterlijk. Leunend in overgave tegen jou aan. Volledig zichtbaar in alles, met alles. Volledig ontvangen worden. Ik “weet” nu hoe het voelt. Dat neemt niemand me meer af.
Er is iets geschift in mijzelf, in deze sessie, wat een belangrijke impact heeft met betrekking tot mijn relatie met mannen/het mannelijke. En met name in het stuk intimiteit.

Dankjewel voor deze ervaring, die je buitengewoon prachtig hebt gefaciliteerd voor mij.

– Liefs, Shamaryah-

Merijn weet als geen ander de veiligheid te bieden die nodig is tijdens de ademsessies. Als een baken van rust en vertrouwen blijft hij tijdens het ademen liefdevol aanwezig en volledig afgestemd. Hij voelde feilloos aan wat nodig is om door pittige stukken heen te ademen en deze te transformeren.

Merijn heeft de gave om écht met aandacht bij jou aanwezig te zijn en dat is voelbaar in alles. Daarnaast weet hij je in de gesprekken op een liefdevolle manier een spiegel voor te houden, waardoor je er wél in durft te kijken.

Het ademtraject heeft mij, naast veel lichtheid, energie, liefde en zachte kracht, een diep gevoel van veiligheid en vertrouwen in mijzelf gebracht.

Sanne Mevis

@just.be.elise
Cadeautjes, wat zijn ze leuk om te krijgen. Vandaag mocht ik een rebirthing breathwork sessie ontvangen. En wat was het fijn om dit bij @merijnschuurman te doen. Zijn lieve woorden op het juiste moment, aanrakingen wanneer dat nodig was en de veilige space die hij creëert. Hoe mooi is het om door middel van ademhaling door pijn heen te ademen. Met mooie inzichten kwam ik uit deze sessie en met een heerlijke afterglow kon ik rustig weer landen op de camping. Nagenietend lig in hier heerlijk in de zon in de hangstoel en laat ik me dragen. Wat ben ik onwijs dankbaar voor dit mooie cadeau en de wijsheden.
-Elise-
Georges Al Chacar

Innerlijk kinderfeestje

Het was de moeite waard.
Was een fijne ervaring.
Bedankt

Olga Oomen

Cacao & Sharing Ceremony

Wat een veilige space door deze 2 broeders… vuur met intentie en voelde zo krachtig. Alles was welkom en kon en mocht er zijn. Energie, verbinding, verzachting, stilte, humor ♥️Thank you 🙏🧡

Kim Kempen

Innerlijk kinderfeestje

Het Innerlijk Kinderfeestje van Sanne en Merijn heb ik echt als fijn én leuk ervaren. Ook was de groep erg fijn, de sharings die wij met elkaar deelde, de cacao ceremonie en de geleide meditaties. Sanne en Merijn bieden een fijne ruimte waar alle emoties welkom zijn die jij samen met je innerlijk kind ervaart. Hoogtepunten: kaarsje uitblazen, knutselen en rond het kampvuur zijn met elkaar. Ik ben dankbaar dat ik mijzelf dit feestje heb gegeven. En ik ben dankbaar voor deze mooie en bijzondere dag. Dank jullie wel Sanne, Merijn en de groep. Liefs Kim

Frank

Innerlijk kinderfeestje

Ik vond het fantastisch. Het innerlijke kinderfeestje was ontzettend leuk opgezet en professioneel begeleid in een aangename en relaxte omgeving. Ik voelde me op mijn gemak in een groep lieve, warme mensen.
Het was ontzettend fijn en intens om me weer zo verbonden te voelen met mijn innerlijke kind. Ook de cacao ceremonie was heel bijzonder.
Het kinderfeestje is zeker een aanrader als je even aan de ‘grotenmensenwereld’ wilt ontsnappen, en een glimp wilt opvangen van je dromen en onbevangenheid uit je kindertijd.
Lieve Sanne en Merijn, bedankt voor deze intense en fijne ervaring!

Talitha Bos

Innerlijk kinderfeestje

Vorige week werd ik uitgenodigd voor een feestje. Yes, een feestje altijd leuk. Maar dit was geen gewoon feestje, het was een feestje voor mijn kleine meisje. Zo bijzonder om te voelen als je op haar afstemt hoe dat voor haar voelt, een feestje? Voor mij? Jaaa… wat spannend, een beetje verlegen en vooral veel enthousiasme. We hebben een super leuke middag gehad. Zo speciaal om je eigen zelf als kind op al die verschillende vlakken te ontmoeten en te ervaren. Een mooie ontmoeting met haar in een mediatie waar ze mij aan de hand nam en me liet zien waar ze blij van wordt en wat ze nodig heeft. Heerlijk knutselen zoals mijn meisje dat zou doen. Vooral heel veel glitter! Geconfronteerd worden met je volwassen criticus die toch liever een perfecte tekening maakt. Steeds weer terug naar het kind: plezier, zingen en snoepen. En hoe leuk is het om dit samen te ervaren met andere volwassenen en hun innerlijke kind! We eindigde de avond bij het vuur, plakkerige lippen van de marshmallows al zingend en dansend. Het was een heerlijke dag die vooral weer de vreugde, blijheid en verwondering in mij heeft wakker gemaakt. Dankbaar voor deze ervaring. 🙏❤️

Melina

Cacao & Sharing Ceremony

Het was een warme en liefdevolle avond. Merijn en Stefan zorgde voor een fijne sfeer waardoor er een hele mooie sharing circle ontstond waarin er ruimte was voor iedereen om op unieke wijze uiting te geven aan wat er geuit mocht worden. De heerlijke cacao bij het vuur maakte het helemaal af.
Dank jullie wel, ik kijk uit naar het vervolg!

Veel liefs

Merijn bedankt voor je inzichten en praktische oefeningen gedurende het traject.
Leiding over gedachtes van mijzelf kreeg ik deels terug, door mooie inzichten van een aantal ademsessies.
Sommige waren intens en heftig, maar elke keer wist Merijn de setting zo veilig te maken dat ik het aandurfde.
Merijn legt geen druk op je en stemt zich precies af op jou, erg belangrijk voor mijn toe de tijd want ik was in deze periode zwanger van mijn dochter.
De sessies met Merijn hebben mijn veel kracht en vertrouwen gegeven op het moederschap wat ging komen, sommige waren echt magisch mooi.
Veel onzekerheden zijn na bepaalde sessies bij mijn weggegaan, doordat ik hier anders naar ben gaan kijken.
Welke persoonlijke uitdaging je ook hebt, ik denk dat Merijn je kan ondersteunen om de juiste weg te bewandelen.
Merijn is een coach die het beeld van jouw waarheid in een ander perspectief kan laten zien. Dit heeft mijn enorm gelopen met het doorbreken van patronen en negatieve gedachtes.
Daarnaast geeft hij praktische oefeningen en tips waarmee je aan de slag kunt gaan. Ongelofelijk waardevol! “
-Charlotte Bestebreur-

Van een ontmoeting op een spirituele camping naar ademsessie bij Merijn thuis. Wauw wat een bijzondere ervaring was dat, ik wist niet goed wat ik moest voorstellen van deze sessie. Heb me ook niet echt ingelezen of veel over opgezocht, dacht ik zie het wel als ik er ben. Nou en ik heb het gevoeld, sensaties en prikkelingen.

Het begon bij een voor gesprek, je voelt direct de zachte lieve en warme energie die om Merijn straalt. Zijn ogen die je doordringend maar toch open aankijken, ogen die je vragen jouw verhaal te vertellen. Zo ging mijn mond open, kwamen er woorden, zinnen, mijn denken en mijn gevoel op de denkbeeldige tafel te liggen. Ik vind het soms lastig om bij de directe kern te komen van mijn onderliggende ‘probleem/gevoel’. Maar door het doorvragen kwamen we toch aardig snel bij de kern van mijn gevoel, waar dingen vandaan kwamen.

Na dit stukje waren wij klaar voor de sessie. Zelf had ik nog wat bij voor het altaar, dit hebben we bij mij in de buurt gelegd, ook al voelde ik ook dat ik het niet perse nodig had, maar toch fijn dat het aanwezig was. Ik mocht gaan liggen op een matje, Merijn dekte me toe. En vroeg me toestemming om me aan te raken tijdens de sessie.

Ik mocht beginnen met Ademen, zoals hij had voorgedaan. Nou ik ging er meteen voor. Voelde ook dat ik er direct in ging, er kwamen al snel emoties, tranen die rolde over mijn wangen. Maar ik moest hierdoorheen ademen, als ik mijn adem stopte.
Hierna ben ik nog door 3 a 4 ander cycli heen gegaan. Gek hoe je lichaam zo kan reageren op een verbonden ademhaling.
Merijn heeft in het voorgesprek goed geluisterd naar mijn behoefte. Dit voel je heel erg tijdens de sessie. Hij raakt je lief aan op de juiste momenten, even een lieve zachte hand op je schouder, een fijne streling over je voorhoofd, lieve woorden op het moment dat je ze nodig hebt om weer door te kunnen. Hij weet precies op welke momenten hij dit in moet zetten. Merijn geeft je een veilige space om te zijn.

Na de ademsessie van ongeveer 1u 20min, was ik eruit. Ik ben door veel processen heen gegaan, heb veel aangeraakt, losgelaten en geen idee wat er allemaal nog meer is gebeurd. Als je me trouwens zou zeggen dat ik 30 min heb geleggen zou ik het ook geloven, je hebt totaal geen besef van tijd.

Ik mocht nog even onder het dekentje bij komen van alle sensaties. Ik had het koud en warm tegelijk, was nog in een Mellow flow. Met een warme thee en een kleine zelfgemaakte snack hebben we nog wat nabesproken. Ik voelde direct dat ik een stukje warmte nodig had en vroeg om een knuffel. Deze voelde zo fijn, ik voelde me geborgen en veilig.

Wauw, ik voelde de levensenergie door me heen stromen, bij mijn 1e en 2e chakra punten. Het was warm en het tintelde ik voelde het stromen. Het leek wel een soort drugs.

Tijdens het nabespreken kreeg ik nog tips/adviezen hoe ik in mijn dagelijkse leven met bepaalde situaties om kon gaan. Hoe ik liefdevol naar mezelf mocht kijken. En het doorademen op momenten als ik even opslot schiet.

De dagen erna heb ik meteen kunnen oefenen, maar dit was ook nog soort van onwennig. Probeer het met baby stapjes, heb Merijn ook nog om hulp op afstand gevraagd. Om hierin weer verder te kunnen.

Al met al een hele bijzondere ontmoeting. Maar dat voelde we al op de camping. Merijn is een lieve zachte man met een goed hart.

Wat ik hier tijdens de sessie heb ervaren neemt niemand me meer af. Het was echt waardevol, meer dan dat. Het is gewoon niet te omschrijven!

Merijjn bedankt voor je steun, aandacht, warmte, energie, je woorden maar ook je aanrakingen en de fijne Tintels die ik achteraf voelde.
-Moniek-