“Theobroma cacao…, food of the Gods”

Cacao Ceremonies

Een cacao ceremonie is voor iedereen die met behulp van Cacao de reis vanuit het hoofd naar het hart wil maken. Om deze te openen om zo een diepe connectie met je gevoel te maken.

Wat de uitwerking van de Cacao is, is mede afhankelijk van je eigen intentie. Indien de ceremonie in een groep is, voegt de intentie en thema van de groep en de spaceholder(s) een extra dementie toe. Dit kan van alles zijn en is per keer verschillend. Uiteenlopend van extatisch dansen tot diepe meditatie,  van verbinding met je hart tot mooie inzichten en  doorvoelen van verdriet en alles wat er tussen zit.

Door de veilige bedding en de liefdevolle energie van de groep zijn de omstandigheden aanwezig om de spirit van cacao samen met de elementen haar werk te laten doen.

“Dankzij het ademen voel ik me vrij van alle overtuigingen die ik mezelf jarenlang heb wijsgemaakt.”
Fatima Lairi
Merijn Schuurman foto 1

De ceremoniële cacao wat o.a. bestaat uit 100% rauwe cacao specerijen en kruiden, zit vol met voedingsstoffen maar ook theobromine en serotonine en melatonine. Dit zorgt er voor dat de cacao naast dat het heel erg voedzaam is ook hart openend werkt, geluks hormoon aanmaakt, bloeddruk en cholesterol verlagend werkt.

We beginnen met het openen van de ceremonie, waarna er intenties worden gezet en vervolgens de cacao gedronken gaat worden. Zoals hierboven beschreven is wat daarna gebeurd afhankelijk van het doel en het thema. Dit kan een geleide meditatie zijn, muziek maken en zingen, dansen, creatief aan de slag gaan. Heel divers dus en voor iedereen resoneert een andere invulling. Maar wat de invulling ook is, je bent zo welkom met alles wat zich aandient en wij zullen je vanuit een open hart vol liefde ontvangen en begeleiden.

Merijn is er echt voor je, in heel zijn aanwezigheid. Dat is voelbaar en merkbaar aan alles! Bedankt lieve Merijn!

– Emz

Merijn Schuurman foto 1

Cacao ceremonie bijwonen

Regelmatig organiseer ik alleen of samen met andere spaceholders in verschillende thema’s cacao ceremonies houd hiervoor mijn socials en Calendly in de gaten. Ik of wij zien uit naar je komst.

Cacao op maat:

Het leven vieren? Afscheid nemen? Met vrienden samen zijn? Speciaal thema? Team Building? Wat het ook is ik denk graag met je mee!
En organiseer ik graag op uitnodiging een cacao ceremonie.

Of dit nu 1 op 1 is of voor een grote groep neem vooral contact op en wij maken er een magische co-creatie van!